Alman Kültür Merkezi
Türkiye Deutscheskultur Zentrum
Türkei

 

Deutscheskultur Zentrum Türkei

Almanya`da yüksek öğrenim için kayıtlar başlamıştır.

Anasayfa | Site Haritası | İletişim

Alman Kültür Merkezine Hoşgeldiniz!

Neden Alman Kültür Merkezi ?

► Güvenilir, bilgili, profesyonel ve kalitelidir.

 

► Sadece Almanya konusunda uzmandır.

 

► Amacı para kazanmak değil, gençlere yeni perspektivler sunmayı bir görev bilmiştir.

 

► Kadrosu, bizzat Almanya`da Üniversite öğrenimi görmüş personelden oluşmasından ötürü her konuda tecrübe ve çözüm sahibidir.

 

► Kesinlikle boş vaadlerde bulunmaz ve Vize`yi kesinlikle garanti etmez!

 

► Akılcı ve doğru yönlendirir, para ve zaman kaybınızı önler.

 

► Öğrencilerin memnuniyetini kendisine pusula edinmiştir. Onların başarılarıyla mutlu olur.

 

► Başvuru yapmış her öğrencisiyle özel olarak ilgilenir ve ilişkilerini devamlı sıcak tutar.

 

► Fiyat konusunda en uygun ve branjında en profesyonel olarak danışmanlık hizmeti veren tek kurumdur. Aynı uçakta, aynı koltuk,  aynı hedefe varmak için neden daha fazla danışmanlık ücreti ödeyesiniz ki?

 

► Unutmayın! Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar! Biz sizi anlıyoruz ;-)

 

Alman Kültür Merkezi, ekonomik ve sosyal olarak bağımsız bir organizasyondur !

Almanya Federal Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında, geçmişe dayanan ikili ilişki mevcuttur. Aşağıda verilen olaylar bunlardan sadece birkaçıdır;

 

İkili Kültür İlişkileri

 

1868

„Alman ve İsviçre Okulu“ olarak İstanbul Alman Lisesi’nin - Deutsche Schule Istanbul - kuruluşu

 

1909 ile 1912 arası

"Vereinigte Maschinenfabrik Augsburg und Maschinenbaugesellschaft Nürnberg AG" (bugünkü MAN-AG) tarafından İstanbul’daki Galata Köprüsünün inşaası

 

1914’ten itibaren

Bir devlet okulu olan İstanbul Lisesi’nde Alman öğretmenlerin ders vermeye başlaması (savaş nedeniyle 1956 yılına kadar zorunlu ara)

 

1900 ile 1917 arası

Bağdat Demiryolu inşaası (Ruhsat izninin verilişi 1888, inşaatın başlangıcı 1900)

İlk temelin 30.05.1906 tarihinde atılmasıyla, çıkış noktası olan ve bugün 100cü kuruluş yılını kutlayan Haydarpaşa Garı’nın inşaatı başladı. Haydarpaşa Garı Phillip Holzmann AG firması tarafından inşaa edilmiştir.

 

1929

Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Şubesi’nin açılışı. Bu alanda bilinen en önemli olay Prof. Dr. Manfred Korfmann’ın dünyada heyecan uyandıran eski Truva bölgesinde yapmış olduğu kazı çalışmalarıdır. Fakat bunun haricinde Milet, Priene, Didyma ve Hattuşa/Boğazköy kazıları da önemli projelerdendir.

 

1933 ile 1945 arası

Geçmiş yüzyılın 30’lu ve 40’lı yıllarında, yaklaşık 80 kadar tanınmış Alman bilim adamı ve sanatçı Nazi rejiminden kaçarak Türkiye’ye gelmişlerdir. Mimar Bruno Traut, ulusal ekonomistler Alexander Rüstow, Gerhard Kessler ve Wilhelm Röpke, yada hukukçu Ernst E. Hirsch gibileri bu bilim adamları ve sanatçılar arasında bulunmaktaydı. Daha sonraları Berlin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ernst Reuter de o tarihlerde uzun yıllar Ankara ve İstanbul’da idare ve trafik sorunları uzmanı olarak bulunmuştur.

 

Bunların haricinde de eski Berlin Operası Müdürü Carl Ebert, Bestekar Paul Hindemith, Hukukçu Andreas Schwarz, Filizof ve Şarkıyat Uzmanları Ernst von Aster ve Helmut Ritter, Fen ve Tıp Bilimcileri Friedrich Dessauer ve Rudolf Nissen ile Müzik Eğitmeni Eduard Zuckmayer gibi şahsiyetler der Türkiye’de yaşamışlardır.

 

1986

Bu yıl 22ci yılını kutlayan „Anadolu Programı’na“ geçiş

Öğretmen tayinini öngören bu programın amacı, Türkiye’ye kesin dönüş yapan işci ailelerinin çocuklarının Türk Eğitim Sistemine uyum sağlamalarını kolaylaştırmaktır. Bu nedenle Anadolu-Programına sadece Türkiye çapında birinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi veren okullar değil, derslerini Almanca olarak veren okullar da girmekteydi. Bugün itibariyle Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Adana’da mevcut 12 devlet okulunda görev yapan ve Almanya’dan tayin edilmiş yaklaşık 30 Alman öğretmen görev yapmaktadır.

 

Almanya'da dil okulu başvurusu, Almanya üniversite başvurusu, Almanya'da master, Almanya'da doktora, Almanya göçmenlik başvurusu, Almanya vize başvurularınız için bizimle temasa geçiniz.

Almanya Hakkında / İkili Kültür İlişkileri
İkili Kültür İlişkileri

Copyrights reserved Alman Kültür Merkezi